Thursday, July 17, 2008

Homoseksual bukan fitrah tetapi barah dan penyakit.

Homoseksual bukan fitrah tetapi barah dan penyakit.

Apakah maksudnya Menterinya di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat , Datuk Dr Ng Yen Yen, berkata bahawa golongan homoseksual boleh menerima bantuan kerajaan sekiranya syarat dipenuhi. Kenyatan beliau ini jelas mengkelirukan dan mengganggu sensitiviti umat Islam di Malaysia sewajarnya beliau lebih peka dan menghormati sensetiviti masyarakat malaysia secara amnya. Adakah golongan yang tidak diiktiraf ini telah diiktiraf kedudukanya di Malaysia .

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas majlis penyerahan cek Program Amal 'Love and Care' bernilai RM15,000 oleh Central Market Sdn Bhd kepada Persatuan Orang Kurang Upaya Shuang Fu, Rumah Anak Yatim dan Saudara Baru Shifa serta Rumah Kebajikan Anbu Illam.

Masalah perlakuan hubungan songsang ini adalah satu penyakit yang perlu diubati dan dicegah penularannya di Malaysia . Malaysia adalah Negara yang mempunyai perinsip rukun negaranya. Antaranya ialah kepercayaan kepada tuhan dan kesopanan dan kesusilaan.Malahan perlakuan ini tidak di ikitraf oleh Kristian dan Islam. Tahun 1975, Vatikan mengeluarkan keputusan bertajuk ”The Vatican Declaration on Sexual Ethics.” Isinya, antara lain menegaskan: ”It (Scripture) does attest to the fact that homosexual acts are intrinsically disordered and can in no case be approved of.” Dalam Pidato Paus Benediktus XVI pada malam Tahun Baru 2006, sekali lagi beliau menegaskan perbuatan homoseksual adalah terkutuk.

Dalam hal ini perlu kita membetulkan sikap kita kepada perilaku Homoseksual ini. Sikap yang patut kita mabil ialah bukannya menajdaikan mereka ini musuh. Tetapi kita perlu menyedarkan bahawa perbuatan mereka adalah salah. Inilah sikap yang perlu kita ambil. Saranan ini telah dinyatakan oleh Amir Syarifudin pengerusi Majlis Ulama Indonesia. Dalam kita menangani permasalahan ini usah sehingga kita mengubah norma-norma kehidupan masyarakat Malaysia. Dalam kita memperjuangkan hak kesamarataan usah sehingga ke tahap menghalalkan perkahwinan sesaama jenis ini. Usah sehingga nasib negara kita sama menjadi seperti Amerika Syarikat dan beberapa negara barat yang lain lagi. Akhirnya institusi kekeluargaan menjadi rosak seterusnya meruntuhkan sistem masyarakat dan sistem insani itu sendiri.

Buku ini adalah kumpulan artikel di dalam Jurnal Justisia Fakulti Syariah Institut Agama Islam Nasional Semarang edisi 25, Tahun 11, 2004.

Di dalam sebuah buku yang bertajuk ”Indahnya Kawin Sesama Jenis: Demokratisasi dan Perlindungan Hak-hak Kaum Homoseksual ” ada menyebut tentang bagaimana usaha strategi gerakan golongan ini menyuburkan perbuatan terkutuk ini didalam masayarakat Indonesia dan tidak mustahil gerakan ini menular ke Malaysia.

Strateginya :

1. Mengembeling tenaga kaum homoseksual untuk bersatu dan berjuang mendapat kembali hak-haknya yang telah dirampas oleh negara.

2. Memberi pemahaman kepada masyarakat bahawa apa yang terjadi pada golongan homoseksual adalah sesuatu yang normal dan menurut fitrah semula jadi; sehingga masyarakat tidak memisahkan darinya malah sebaliknya, masyarakat ikut terlibat mendokong setiap gerakan kaum homoseksual dalam menuntut hak-haknya,

3. Mengkritik dan menulis semula tafsir dalam agama (tafsir kisah Luth dan konsep pernikahan) yang tidak memihak kepada kaum homoseksual,

4. Mencadangkan pindaan UU Perkawinan No 1/1974 yang mendefinisikan perkahwinan mestilah di antara lelaki dan wanita." (hal. 15)

Secara peribadinya saya berasa gusar apabila beliau menyebut

" Kcenderungan seksual seseorang bukan menjadi faktor untuk menerima bantuan daripada kementerian.Kementerian juga melihat mereka sama seperti individu lain. Justeru, jika mereka menghadapi sebarang masalah dari aspek kewangan iaitu mempunyai pendapatan kurang RM700 sebulan dan menepati kriteria lain, bantuan akan diberi"

Sekali lagi saya ingin mempersoalkan disini. Adakah golongan ini diiktiraf di Malaysia?. Mengapa mereka seolah layak mendapat bantuan seperti sebuah keluarga miskin?. Atas krirteria apa yang digunakan sekiranya ia dibenarkan?.

"Dan (Kami juga telah mengutus) Luth (kepada kaumnya). (Ingatlah) tatkala dia berkata kepada kaumnya: "Mengapa kamu mengerjakan perbuatan keji itu, yang belum pernah dikerjakan oleh seorang pun sebelum kamu. Sesungguhnya kamu mendatangi lelakiuntuk melepaskan syahwat, bukan kepada wanita; malah kamu ini kaum yang melampaui batas. Jawab kaumnya tidak lain hanya mengatakan: "Usirlah mereka dari kotamu ini, sesungguhnya mereka adalah orang-orang yang berpura-pura mensucikan diri. Kemudian Kami selamatkan dia dan pengikut-pengikutnya kecuali isterinya; dia termasuk orang-orang yang tertinggal (dibinasakan). Dan Kami turunkan kepada mereka hujan (batu); maka perhatikanlah bagaimana kesudahan orang-orang yang berdosa itu." (QS Al-A’raf:80-84).

Homoseksual bukan fitrah tetapi barah dan penyakit. Sesungguhnya manusia tidak mampu membuat penafsiran sendiri terhadap hukum alam. Manusia tidak dapat lari daripda fitrah rasa bertuhan. Tepuk dada tanyalah hati kecil anda. Adakah anda benar dilandasan fitrah.

3 comments:

Justsome1 said...

"Sekali lagi saya ingin mempersoalkan disini. Adakah golongan ini diiktiraf di Malaysia?. Mengapa mereka seolah layak mendapat bantuan seperti sebuah keluarga miskin?. Atas krirteria apa yang digunakan sekiranya ia dibenarkan?."

golongan ini juga ada sijil beranak, IC and fail LHDN.
we are citizen's of Malaysia and as such have exactly the same rights as any other Malaysians.

Anonymous said...

tetapi tidak diiktiraf oleh agama kerana melanggar fitrah...kembalilah ke dunia nyata...susah I nak cari calon suami kalau suami lelaki nak jadi perempuan..suka kaum sejenis...bertamadunlah sikit!!!!

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情